Levende Legekultur i Holbæk Kommune – Startskuddet er gået!

oktober 12, 2022

Klar - parat - leg! Levende Legekultur er officielt i gang i Holbæk Kommune. Onsdag den 14. september startede projektet med intromøder i Tuseområdet og torsdag den 15. september var det i området omkring Absalonskolen.

Begge introdage var fyldt med glade og nysgerrige voksne, som alle var parate til både selv at lege og reflektere over, hvordan de får deres børn og unge i gang med at lege, samt hvordan der skabes samarbejder og relationer på tværs – så der er grobund for et rigtig godt projekt.

Samarbejde mellem SFO’er og foreninger
Kort beskrevet er formålet, at der skal leges mere i institutioner og foreninger, at få alle børn og unge med som har svært ved at finde ind i det eksisterende fællesskab, at legen bliver prioriteret, at der opbygges et lege-fagligt netværk, som sammen udvikler, at legekulturen forankres.

I Holbæk er omdrejningspunktet for indsatsen at SFO’er og foreninger skaber nye gode relationer og samarbejder. Der er mange forskellige foreninger involveret: Spejdere, orienteringsklub, amerikansk fodbold, fodbold, skytteforeninger og Holbæk Frikirke. Derudover deltager ungdomsklubberne: Cirkus Kæphøj, Holbæks Grønne Lunge og den Boligsociale helhedsplan – så en bred sammensætning med mange muligheder.

Tid til at øve sig i leg
Med de første intromøder overstået er det næste, der kommer til at ske, at der skal afholdes workshops med de deltagende SFO’er og foreninger, hvor der også skal være tid til at øve sig – målet er bl.a., at der i uge 41 i 2023 i regi af hele Danmarks Motionsuge afholdes en masse legeaktiviteter og -events i Holbæk.

Samarbejdet mellem Holbæk Kommune og Levende Legekultur løber indtil 2024, og herefter skal legekulturen i Holbæk kommune leve videre.

Vi glæder os til det fortsatte samarbejde!

____________________

Om Levende Legekultur:

Leg er en vigtig del af livet, for børn såvel som for voksne. Desværre har legen ikke samme plads i vores hverdag, som den har haft tidligere. Mange lege går i glemmebogen, hvis de ikke bliver leget og givet videre fra generation til generation. Derfor arbejder Levende Legekultur også for at styrke legekulturen i hele Danmark.

Levende Legekultur og Legeskibet er udviklet af Gerlev Center for Leg & Bevægelse og Gerlev Idrætshøjskole med støtte fra Lauritzen Fonden.

phone-handsetmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram