Legeskibet sætter sejl mod Esbjerg: Kom og leg med

august 8, 2022

Legeskibet sætter sejl og lægger til kaj ved Dokken 16 på Østre Dokkaj i Esbjerg fra den 16. til 20. august under Esbjerg Festuge. Skibet er ladet med glade legematroser, der er klar til at sætte gang i en folkefest på Esbjerg Havn med fokus på at styrke bevægelsesglæde, legelyst og positive fællesskaber. 

Leg er ikke kun for børn, men for alle, og det er ganske gratis at deltage, når Legeskibet igen lægger til kaj i Esbjerg. Så sæt et stort kryds i kalenderen og kom ned og oplev et aktivitetsfyldt havneområde.

“Legeskibet er ladet med…” 

Med Legeskibets store bevægelsesinstallation forvandles havnen til et bevægelseskulturelt område med masser af leg, liv og sjove aktiviteter for alle.

- Bevægelsesinstallationen består af to røde containere. Den ene indrettet som en klatrecontainer, og den anden fyldt til randen med legeudstyr, parkourstativ, spil og bevægelsesglæde, siger Frank Lambert, projektleder i Gerlev Center for Leg & Bevægelse, og fortsætter:

- Både på kaj og ombord på den smukke skonnert møder I friske legematroser, som instruerer i fælleslege og deler gode fortællinger om skibet, siger han.

Legematroserne er alle uddannet fra Gerlev Center for Leg & Bevægelse, der har mere end 40 års erfaring med formidling af leg og bevægelsesglæde.

Et hav af lege

Legeskibets matroser vil guide besøgende og er altid klar med en udfordring i et hav af aktiviteter, som består bl.a. af:

  • En sjov og udfordrende klatre- og aktivitetsrute rundt på hele installationen
  • Sving, hop og udfordringer på Legeskibets parkourområde
  • Sømandstræning på alle niveauer
  • Bevægelseslege på blødt underlag for de mindre
  • Mindst ti forskellige traditionelle og nye bordspil

Udover at slippe dit indre legebarn løs, så er der selvfølgelig også rig mulighed for at opleve en vaskeægte skonnert og blive draget af de store skibes mystik og eventyr. Der vil i løbet af dagene være rundvisninger og gode fortællinger om skibet fra legematroser og skibets ”rigtige matroser”.

Legeskibet og dets legematroser var sidst på besøg i Esbjerg i 2017, 2018 og 2021. Nu har de igen sat kursen mod Esbjerg – og du kan glæde dig til at komme ned og lege med fra den 16. til 20. august.

Esbjerg Kommune har et særligt bånd til Legeskibet

Esbjerg Kommune byder Legeskibet velkommen i Esbjerg Havn, fordi de bakker op om det budskab, som Legeskibet sejler med. Leg og bevægelse for børn og unge er et tema, som også i Esbjerg Kommune prioriteres højt.

- Esbjerg Kommune ønsker at styrke børn og unges leg, læring og kreativitet, så de udvikler en nysgerrig og åben tilgang til den omverden og kultur, som de færdes i. Legeskibets besøg kan inspirere til nye ideer og fortsat leg for både familier, skoleklasser og daginstitutioner, siger Jakob Lose, formand for kultur- og fritidsudvalget i Esbjerg Kommune.

Levende Legekultur

Leg er en vigtig del af livet, for børn såvel som for voksne. Desværre har legen ikke samme plads i vores hverdag, som den har haft tidligere. Mange lege går i glemmebogen, hvis de ikke bliver leget og givet videre fra generation til generation. Derfor arbejder Levende Legekultur også for at styrke legekulturen i hele Danmark.

Levende Legekultur og Legeskibet er udviklet af Gerlev Center for Leg & Bevægelse og Gerlev Idrætshøjskole med støtte fra Lauritzen Fonden.

Kontakt

Frank Lambert, projektleder Gerlev Center for Leg & Bevægelse, på: frank@gerlev.dk eller 54586171

Niklas Kærgaard, kommunikation og PR, på: niklas@gerlev.dk eller 28408202

Program

Tirsdag den 16. august: 15.00 – 17.00

Onsdag den 17. august: 15.00 – 17.00

Torsdag den 18. august: 15.00 – 17.00

Fredag den 19. august: 15.00 – 17.00

Lørdag den 20. august: 10.00 – 16.00

phone-handsetmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram