Legeskibets sommertogt 2021

maj 16, 2021

Legeskibet stævner ud på sommertogt i samarbejde med DR under temaet ”sammen i bevægelse”. Kom og oplev timevis af leg, sjov og bevægelse, når Legeskibet fra d. 3. til d. 24. juli besøger seks havnebyer fordelt i Danmark; Holbæk, Helsingør, Nykøbing Falster, Skælskør, Bogense og Randers.

Lørdag d. 3. juli lægger Legeskibet, Nationalmuseets skonnert Bonavista, til i Holbæk, der er første by på sommertogtet i 2021.

Legeskibet, Nationalmuseets skonnert Bonavista, sætter sejl og lægger til kaj rundt i Danmark. Skibet er ladet med glade legematroser, der sætter gang i en folkefest i danske havne med fokus på fællesskab, leg og bevægelse for alle. Sidste år satte corona en stopper for Legeskibets togt, men i år sejler hele Danmarks Legeskibet i samarbejde med DR og partnere under temaet ”sammen i bevægelse”, der har til formål at få danskerne op af sofaen og inspirere til mere bevægelse.

Leg for alle aldre - ganske gratis

Leg er ikke kun for børn, men for alle, og det er ganske gratis at deltage. Legeskibet store bevægelsesinstallation består af to røde containere – den ene indrettet som klatrecontainer, og den anden fyldt til randen med legeudstyr, parkourstativ, spil og bevægelsesglæde. Herunder 12 specielle bordspil af forskellig art, som kan spilles af både børn og voksne.

Legematroserne, som bemander Legeskibets installation, vil desuden instruere i fælleslege og sømandsdans. Legematroserne er alle uddannet fra Gerlev Center for Leg & Bevægelse, der har mere end 40 års erfaring med formidling af leg og bevægelsesglæde.

"Vi holder ikke op med at lege, fordi vi bliver gamle. Vi bliver gamle, fordi vi holder op med at lege."

– George Bernard Shaw

Fakta

“Sammen i bevægelse” er et samarbejde mellem DR, Dansk Skoleidræt, ​Dansk Firmaidrætsforbund, Danmarks Idrætsforbund og DGI, og gennem seks bølger af bevægelse i 2021 byder organisationerne – og andre gode parter – ind med en masse inspiration.

Legeskibet er udviklet af Gerlev Idrætshøjskole og Gerlev Center for Leg & Bevægelse med støtte fra Lauritzen Fonden. Legeskibet er nu en del af projektindsatsen, Levende Legekultur, som har til formål at styrke legekulturen i Danmark.

Gerlev Idrætshøjskole og Center for Leg & Bevægelse har gennem 4 årtier beskæftiget sig med fysisk aktiv leg i forskning og praksis. Bl.a. andet i kraft af utallige bevægelsesprojekter og nationale indsatser.

Sejlplan og samarbejdskommuner

Holbæk: 3-5/7

Helsingør: 7-9/7

Nykøbing Falster: 10-12/7

Skælskør: 14-16/7

Bogense: 18-20/7

Randers: 22-24/7

Aktiviter under Legeskibets besøg

Du har mulighed for at opleve en vaskeægte skonnert og blive draget af de store skibes mystik og eventyr. Der vil i løbet af dagene være rundvisninger og gode fortællinger om skibet fra legematroser og skibets ”rigtige matroser”.

Legematroser sætter gang i leg og bevægelse i jeres by. De er uddannet i ”Leg & Bevægelseskultur” fra Gerlev Center for Leg & Bevægelse og er sprudlende unge mennesker og legeeksperter, som formidle trivsel, glæde og fællesskaber gennem en lege- og bevægelseskultur.

Under Legeskibets besøg indrettes et midlertidigt havnebyrum bygget op om to special-indrettede containere, der er fyldt med fede aktiviteter. Lege- og bevægelsesområdet byder på en række aktiviteter med leg og bevægelse for alle aldre. Legeskibets matroser vil guide besøgende og er altid klar med en udfordring i et hav af vores aktiviteter, som består af:

  • En sjov og udfordrende klatre- og aktivitetsrute rundt på hele installationen
  • Sving, hop og udfordringer på Legeskibets parkourområde
  • Kæmp den gode kamp mod hinanden i Legeskibets kamparena
  • Fodboldturnering på panna-bane
  • Sømandstræning på alle niveauer
  • Bevægelseslege på blødt underlag for de mindre
  • Mindst ti forskellige traditionelle og nye bordspil
  • Lege og aktiviteter igangsat af Legeskibets legematroser
phone-handsetmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram