Legeskibet sætter sejl med Levende Legekultur

juni 26, 2021

Legeskibet fortsætter togtet rundt i Danmark og legebørn i alle aldre inviteres ombord. Skibet har allerede været forbi Korsør, i denne uge ligger det ved kaj i Nibe og senere på måneden sætter det sejl mod Helsingør og Esbjerg.

Tidligere på sommeren fik seks danske havnebyer besøg af Legeskibet, som er ladet med glade legematroser, spil og bevægelsesglæde. Nu drager Legeskibet igen ud på togt – denne gang som en del af projekt Levende Legekultur. Legeskibet lægger denne gang til kaj i de fire havnebyer, som er en del af projektet – Korsør, Nibe, Helsingør og Esbjerg. Togtet startede i Korsør d. 27. august og slutter i Esbjerg d. 5. oktober.

Sejlplan

Korsør Havn – 27/8-3/9
Nibe Havn – 6/9-12/9
Helsingør Havn – 21/9-27/9
Esbjerg Havn – 30/9-5/10

Når Legeskibet lægger til kaj inviteres legebørn i alle aldre til en folkefest med fokus på fællesskab, leg og bevægelse. Alle kan komme og lege med på kajen og besøge skibet i hverdagene fra kl. 15-17 og i weekenderne fra kl. 10-16. Børnehaver og skoler fra de fire kommuner besøger også Legeskibet som en del af projekt Levende Legekultur, hvor børnene skal undervises i leg og bevægelse. Alt sammen for at styrke legekulturen. De besøger skibet i dagtimerne i hverdagene.

“En levende legekultur kommer ikke af sig selv, der skal arbejdes bevidst med at skabe plads til leg i hverdagen“, siger Frank Ytting Lambert, projektleder for Levende Legekultur.

Legen ud af glemmebogen

Leg er en vigtig del af livet, uanset om man er barn eller voksen. Desværre går mange lege i glemmebogen, hvis de ikke gives videre fra generation til generation. Derfor samarbejder Gerlev Center for Leg & Bevægelse med Slagelse, Aalborg, Helsingør og Esbjerg Kommune gennem indsatsen Levende Legekultur.

Her kan børn og unge fra kommunernes skoler og daginstitutioner se frem til at bytte børnehaven og klasselokalet ud med Legeskibets spændende rammer. Undervisningen vil tage udgangspunkt i praktisk leg og bevægelsesglæde, men indeholder også elementer af mindfulness, kreativitets- og samarbejdsøvelser.

Klatrecontainer og legeudstyr står klar til alle

Ud over forløbet for skoler og daginstitutioner inviterer legeskibet til leg, liv og sjove aktiviteter for alle. En bevægelsesinstallation, som består af to røde containere, vil stå klar. Den ene vil være en klatrecontainer, mens den anden er fyldt til randen med legeudstyr, parkourstativ, spil og bevægelsesglæde.

Både på kaj og ombord på den smukke skonnert vil man møde friske legematroser, som instruerer i fælleslege og deler gode fortællinger om skibet. Legematroserne er alle uddannet fra Gerlev Center for Leg & Bevægelse.

Hvad er Levende Legekultur?

Levende Legekultur er en 5-årig indsats for at styrke legekulturen i Danmark. Projektet samarbejder med fire udvalgte kommuner, hvor vi klæder lærere, pædagoger, større skoleelever og lokale ildsjæle på til at igangsætte og understøtte leg.

Vi har designet en række udviklingsforløb specielt til de forskellige målgrupper – læs mere om forløbene her. Forløbene er udviklet på baggrund af årtiers erfaring med legeformidling i Gerlev Center for Leg & Bevægelse. Indsatsen er støttet af Lauritzen Fonden.

phone-handsetmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram