Legeskibet sætter sejl mod Korsør Havn

maj 17, 2022

I pinsen, fra den 3. juni til 6. juni, vil både sejlere og landkrabber opleve et smukt skue i Korsør Havn, når Levende Legekulturs Legeskib og Træskibs Sammensslutningens Pinsestævne besøger Korsør Havn. 

Hele havnen forvandles til et eventyrligt bevægelsesområde omgivet af autentisk sejlende dansk kulturarv med de smukkeste træskibe fra nær og fjern. Så sæt et stort kryds i kalenderen og kom ned og oplev et aktivitetsfyldt havneområde.

Styrker bevægelsesglæde, legelyst og positive fællesskaber 

Legeskibet byder velkommen onsdag den 1. juni til fredag den 3. juni for Levende Legekulturs samarbejdsskoler og -institutioner, som alle sammen arbejder for at styrke bevægelsesglæde, legelyst og positive fællesskaber. 

Fra fredag den 3. juni kl. 13.00 til mandag den 6. juni kl. 12.00 er både landkrabber og sejlende alle velkomne til deltage i Legeskibets mange aktiviteter.

“Legeskibet er ladet med…”

Med Legeskibets store bevægelsesinstallation forvandles havnen til et bevægelseskulturelt område med masser af leg, liv og sjove aktiviteter for alle. 

- Bevægelsesinstallationen består af to røde containere. Den ene indrettet som en klatrecontainer, og den anden fyldt til randen med legeudstyr, parkourstativ, spil og bevægelsesglæde, siger Frank Lambert, projektleder i Gerlev Center for Leg & Bevægelse, og fortsætter: 

- Både på kaj og ombord på den smukke skonnert møder I friske legematroser, som instruerer i fælleslege og deler gode fortællinger om skibet, siger han.

Legematroserne er alle uddannet fra Gerlev Center for Leg & Bevægelse, der har mere end 40 års erfaring med formidling af leg og bevægelsesglæde. 

Levende Legekultur

Leg er en vigtig del af livet, for børn såvel som for voksne. Desværre har legen ikke samme plads i vores hverdag, som den har haft tidligere. 

Mange lege går i glemmebogen, hvis de ikke bliver leget og givet videre fra generation til generation. Derfor arbejder Levende Legekultur for at styrke legekulturen i hele Danmark. 

'Som en del af indsatsen sejler Legeskibet rundt til de fem samarbejdskommuner - Helsingør, Esbjerg, Aalborg, Slagelse og Holbæk - og markerer, fejrer og skaber bevidsthed omkring indsatsen gennem leg, bevægelse og fællesskabsdannende aktiviteter. Levende Legekultur og Legeskibet er udviklet af Gerlev Center for Leg & Bevægelse og Gerlev Idrætshøjskole med støtte fra Lauritzen Fonden. 

phone-handsetmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram