6 GODE RÅD TIL AT SÆTTE GANG I LEG 

maj 13, 2024

Hvordan bliver man god til at lege?
Her er nogle simple pointer fra Gerlevs instruktører, der kan hjælpe dig, når du skal sætte gang i leg og til at holde legen i gang.

Med disse 6 råd bliver du en effektiv igangsætter af leg og sikrer at alle kommer godt i gang med at lege og skaber grobund for at legen kan udvikle sig. Du vil med disse råd også hurtigere finde ud af hvordan du kan justere legen så du finder dine egne favoritlege og tricks til at skabe god energi i legen.

Husk! Jo mere du leger, jo bedre bliver du til det. Du kan finde flere gode råd og tricks til forskellige lege her på siden eller på vores Youtube Kanal @Legfobegyndereoglegemodige

Hent de 6 råd som plakat nedenfor og hæng op i personalestuen til inspiration.

1 VÆR GODT FORBEREDT 

Tænk over hvem du skal lege med, og hvor I skal lege, og forbered lege som passer til deltagere og stedet. Sørg også for at du har de redskaber du vil bruge ved hånden, så du let kan introducere den næste leg eller en ny regel undervejs. 

2. START SIMPELT 

En simpel og letforståelig leg er sjovere end man umiddelbart tror - og den kan altid udvides med flere regler undervejs. På denne måde kan mere avancerede lege opbyg- ges gradvist med tilføjelser af nye regler én efter én. Tommelfingerregel: giv højst tre informationer ad gangen. 

3. VIS DET 

I stedet for at forklare legen med ord, så vis det med din krop. Lad også gerne deltagerne afprøve legen på egen krop før du har introduceret "alle" regler. 

4. MÆRK EFTER 

Vær opmærksom på hvor deltagerne er mentalt, og mød dem på deres energiniveau. Tænk også over om legene er fysisk udmattende, og hav gerne et par rolige lege i ærmet, så børnene kan få en pustepause efter en løbeleg. 

5. LEG SELV 

Deltag selv i legen  din glæde ved legen smitter! Vælg derfor lege som du oprigtigt selv synes er sjove. Eksperimenter også selv med nye variationer af legene, så det bliver ved med at være interessant og sjovt for dig. 

6- GIV SLIP PÅ LEGEN 

Overvej hvor meget du behøver at styre legen. Lege er gode til at regulere sig selv, og du behøver derfor ikke nødvendigvis at korrigere børnenes adfærd undervejs. Giv i stedet deltagerne frihed til at eksperimentere i legen. 

Rigtig god leg og lad os vide hvordan det gik!

Levende Legekultur er en 5-årig indsats for at styrke legekulturen i Danmark. Vi samarbejder med 5 udvalgte kommuner, hvor vi klæder lærere, pædagoger, større skoleelever og lokale ildsjæle på til at igangsætte og understøtte leg. Vi har designet en række udviklingsforløb specielt til de forskellige målgrupper – læs mere om vores forløb HER. Forløbene er udviklet på baggrund af årtiers erfaring med legeformidling på Gerlev Center for Leg & Bevægelse.

Indsatsen er støttet af Lauritzen Fonden.

Find os også på Facebook og LinkedIn

phone-handsetmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram