Legen sættes under lup ved årets Legekonference

november 7, 2023

Oplev legens dynamikker på nærmeste hold, når Gerlev Center for Leg og Bevægelse inviterer til Danmarks førende Legekonference. Den 23. november omdannes Gerlev Idrætshøjskole til et stort lege-laboratorium. Legen sættes under lup og med hjælp fra forskere og specialister, får deltagere en indflyvning i lege- og bevægelseskulturens faglige fundament og praktiske funktion. 

Legekonferencen taler ind i en aktuel dagsorden om, at legen bør fylde mere i børn og unges liv. Alle med interesse for legens muligheder i omgang og arbejde med mennesker er inviteret og kan se frem til et spændende program med workshops, leg og oplæg. 

På legekonferencen deltager blandt andet en af Danmarks førende legeforskere, lektor ved Danmarks Institut for pædagogik og uddannelse, Ditte Winther-Lindqvist samt børne og skoleforsker, professor ved Kolding Designskole Louise Klinge, som på hver deres måde præsenterer emner omkring leg og trivsel. Klinge bevæger sig ind på børn og unges trivsel i en digital tid og Winther-Lindqvist præsenterer en helt ny undersøgelse der kortlægger hvad der leges rundt omkring i de danske hjem.  

Mød også os fra Gerlevs egne indsatser - Levende Legekultur og Moving Youth, som gennem sin indsats har udviklet metoder til at skabe en præstationsfri bevægelseskultur for unge. 

Legekonferencen bidrager med en masse faglig indsigt samt praksisnære eksempler på legens kvaliteter. 

Under konferencen uddeles desuden Jørn Møllers Legepris, der gives til personer, der på særlig nyskabende måde arbejder med, samt fremmer forståelsen for “at lege”. Jørn Møller var iværksætter, legeforsker og var banebrydende i at skabe rum til de lege-indsatser som stadig finder sted på Gerlev. Legeprisen blev uddelt første gang i 2013. 

Se program og læs mere på https://gerlev.dk/kortkursus/legekonference-2023/

phone-handsetmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram