Hvordan skaber vi sunde fællesskaber for børn?
Hvordan forbedrer vi børns forhold til bevægelse og styrker deres motorik i en tidlig alder?
Hvordan skaber vi øget glæde og sammenhold børn og voksne imellem?
Og hvad siger forskningen indenfor legedidaktik?
Levende Legekultur åbner for første gang muligheden for at komme på webinar og høre tanker og processer bagom projektet. Hør fra projektleder Frank Lambert om indsatsens begyndelse og udvikling fra Legeskib til Levende Legekultur til hvilken betydning projektet har for den danske legekultur der er i kæmp forandring netop nu.
Hør hvad du kan gøre og lær hvad andre har gjort.
Hør om de nyeste resultater fra legeforsker Ditte Winther-Lindqvist, DPU, Aarhus Universitet og mød kommunale beslutningstagere som Ulla Visbech fra blandt andet Esbjerg Kommune og Holbæk Kommune, der har investeret 3 års indsats i at forbedre legekulturen på skoler og institutioner - hvilken forandring mærker de?
Legekultur er mere relevant end nogensinde. Børn bevæger sig mindre og leger mindre udenfor, i naturen og risikofyldt leg. Der er mindre alderintegration i børnefællesskabet og børn leger ikke på samme måde udenfor og møder andre. Fællesskaber er institutionaliserede og legen får ikke nok spillerum.
Det til trods for at vi ved at mere leg giver mere trivsel og læring, men det kræver en aktiv ledelsesmæssig og pædagogisk indsats.
Heldigvis kan det gøres sjovt for de voksne med de rette greb. På denne workshop får du således både baggrund, teori og praksis viden som du kan tage med tilbage på job eller i privaten. Sæt gang i legen og hjælp os med at forme 2023 til Legens År.