Vi udnævner 2023 til Legens År!

januar 12, 2023

Vi udnævner 2023 til Legens År! Vil du være med?

Det der sker når vi leger er at vi bliver noget større end os selv. Vi bliver en del af noget. Vi bliver opmærksomme på nuet og er til stede med andre lige her, lige nu.
Så vokser vi som mennesker. Både af at mødes i andre variationer end vi er vant til. Det betyder også at vi kommer til at mærke et stærkere bånd til hinanden.
Legen bryder fordomme og forbehold og opbygger relationer og forbindelser mellem mennesker.

Det mener vi at der er brug for.
Derfor skal vi lege.

Vi går forrest og viser vejen. Senest på Legekonference, hvor over hundrede glade gæster besøgte Gerlev, for at lære om legens anatomi og prøve den på egen krop. Se hvordan det så ud, i filmen nedenfor;

"På bare fem minutter gik vi fra at være helt fremmede overfor hinanden til at knække helt sammen ad grin, som om vi havde kendt hinanden i flere år"

sagde en deltager, med røde kinder, efter at have været på een af dagens mange workshops på Legekonferencen.

Det vi oplever, blandt andet på sådan en dag, er at mange faktisk går op i leg. De vil gerne lege mere, lære om legens muligheder og styrke legekulturen. Så møder de op og får et rygstød, og inspireres. Udfordringen er, når de møder dem der ikke har forstået det, for så skal legens kvaliteter forsvares. Og leg er ikke målbar, praktisk eller effektivt, som er vor tids vigtigste begreber i et arbejdsmiljø. Leg er sjovt først og fremmest, men det kan også noget, der er større end legen selv: 

Når man arbejder med pædagogik, ikke kun børn, er det afgørende men overset, at man viser glæde, overskud, og har god energi i relationen. Det er nøglen til at skabe en relation at der er god energi. Det giver den kontakt der skal til for at rykke den anden.

Vi knytter bånd på tværs af alder og kultur når vi mødes i leg.

Det er derfor leg er så effektivt et pædagogisk redskab til at samle mennesker. Til at skabe samarbejde og fællesskab. På få minutter kan man med en leg, ændre hele rummets dynamik. Fra høflighedsfraser og distance til grin, leg og kontakt.

Det er fantastisk at opleve, særligt blandt voksne, der ofte har flere forbehold

Vi bliver aldrig trætte af det her i Levende Legekultur og vi går langt, hver dag, for at bryde fordomme om legen og vise hvad legekulturen kan gøre for vores kultur.

 

Vil du opdateres på nye events så du ikke går glip af næste møde, og følge med i hvordan vi udbreder legekulturen i hele landet så følg med på LinkedIn, Facebook eller skriv dig op til vores nyhedsbrev nederst på siden og få nyheder, legefif og nyeste viden direkte i din indbakke.

 

 

phone-handsetmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram