Legekulturen længe leve

Levende Legekultur er en 5-årig indsats for at styrke legekulturen i Danmark. Vi samarbejder med 5 udvalgte kommuner, hvor vi klæder lærere, pædagoger, større skoleelever og lokale ildsjæle på til at igangsætte og understøtte leg. Vi har designet en række udviklingsforløb specielt til de forskellige målgrupper – læs mere om vores forløb HER. Forløbene er udviklet på baggrund af årtiers erfaring med legeformidling på Gerlev Center for Leg & Bevægelse. Indsatsen er støttet af Lauritzen Fonden.

Hvorfor levende legekultur?

Det er sjovt at lege – og det er mindst lige så vigtigt som det er sjovt. Legen er en naturlig og glædesfyldt ramme at udforske verden omkring os, og gennem legen lærer vi at forstå os selv og de mennesker vi leger med. Legekulturen er dog udfordret på en række områder, og derfor er det vigtigt at gøre en indsats for at styrke legekulturen.

Læs mere om hvorfor

Hvordan arbejder vi med legekultur?

Indsatsens primære formål er at sørge for at der i lokalområderne er mennesker, som er i stand til at sætte gang i leg. Derfor har vi udviklet en række målgrupperettede forløb der skal give både lærere, pædagoger, større skolebørn og andre i lokalmiljøet forudsætningerne for at igangsætte og understøtte en legende kultur. Igennem forløbet får de et godt repertoire af konkrete fælleslege, og de lærer samtidig hvordan legene kan udvikles og tilpasses forskellige grupper.

Læs mere om forløb

LEVENDE LEGEKULTUR


Projektleder
Frank Ytting Lambert
 frank@gerlev.dk

(+45) 5458 6171
info@levendelegekultur.dk

LAURITZEN FONDEN


Tranegårdsvej 20
2900 Hellerup
(+45) 3396 8425
lf@lauritzenfonden.com

GERLEV IDRÆTSHØJSKOLE


Center for leg & bevægelse
Skælskør Landevej 28
4200 Slagelse
(+45) 5858 4065
gerlev@gerlev.dk

TILMELD NYHEDSBREV


Scroll til toppen