COVID-19 lege til dagtilbud og skoler

Gerlev Center for Leg & Bevægelse & Levende Legekultur arbejder på højtryk for at styrke legekulturen med forbehold for Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Hverdagen er blevet markant anderledes i både daginstitutioner og på skoler. De nye retningslinjer for afstand mellem hinanden, håndhygiejne og mere udendørs undervisning betyder, at lærere og pædagoger skal strukturere hverdagen anderledes. Som en hjælp til at få mere leg og bevægelse ind i skemaet præsenterer vi en række sjove lege for både børn og voksne. Alle lege er tilpasset Sundhedsstyrelsens retningslinjer for COVID-19.

Der er f.eks. legeudfordringer og inspiration til, hvordan I leger monster og beskytter, fanger hinandens knæ uden at røre hinanden, en omgang klappediskotek og Gerlevs signatur leg WOOP ALÆA!

God fornøjelse 🙂

Slå munk

Alle deltagere står bag en startlinje med hver sin kastestok. Deltagerne kaster på skift deres stokke og forsøger at ramme og vælte munken som står fem-seks meter borte. En af deltagerne er munkevogter..

LÆS MERE

Nat og dag

To hold, Nat og Dag. Hvert hold har en baglinje, bag hvilken, der er “helle”. Holdene kaldes frem på midten af banen af en kampleder, som har en træskive, hvis ene side er sort (nat) og anden side er hvid (dag).

LÆS MERE

Rødt lys stop

Der vælges en, som “er” den. Vedkommende står med ryggen til de øvrige, tæller “1-2-3”, vender sig og råber: Rødt Lys – Stop. Hver gang der tælles, løber de øvrige fra en linje ca.15 meter borte frem mod den som tæller.

LÆS MERE

Monster & beskytter

Deltagerne vælger en anden deltager, som deres monster og en tredje deltager, der er deres beskytter. Dog må ingen andre end deltageren selv vide, hvem han/hun har valgt. 

LÆS MERE

Vinkeskjul

Der vælges en, der “er” den. Vedkommende tæller til 25, mens de resterende gemmer sig. Når der er talt færdigt, skal den, der “er” den, finde dem, der har gemt sig. 

LÆS MERE

 

Fange knæ!

Deltagerne skal fange hinandens knæ, men samtidig skal de undgå at deres egne knæ bliver rørt. Legen kan leges to og to eller i en større gruppe, “alle mod alle”.

LÆS MERE

Klim Klem

Deltagerne står bag en baglinje, hvor de har “helle”. Bag en baglinje i den anden ende ca. 15-20 meter væk står 1-2 fangere – såkaldte “klim-klemmere”. Klim-klemmerne strækker..

LÆS MERE

Ståtrold/Toiletfanger

En klassisk befrielsesfangeleg, hvor den der bliver fanget skal stå med spredte arme og ben. Når man står fanget, kan man blive befriet ved at en der er fri kravler gennem benene på en.

LÆS MERE

 

Hvad er klokken, Hr. Løve?

En deltager, Hr. Løve, står et stykke ved fra resten af gruppen, fx i den anden ende at gymnastiksalen. De andre skal nu liste sig tættere på Hr. Løve. “Hvad er klokken, Hr. Løve?”,

LÆS MERE

Klappediskotek

Deltagerne står i en kreds og “rapper” sammen: Der’ en klappekonkurrence på et klappediskotek. Klap i kammerat, hvorfor klapper du ik’?
Klap én (klap)

 

LÆS MERE

Tælletrold

Rytmeleg og fantasileg for mindre børn. Alle tæller til 12 sammen, mens man klapper i takt, hvorefter den voksne siger hvilken slags trold der kommer: “1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12″.

LÆS MERE

 

Woop Alæa

Alle deltagere fordeler sig med fronten samme vej. Danse-chefen foreviser dansen i fire steps, som øves med alle deltagere step for step.
Step 1: Sang: “Woop alæa”

 

LÆS MERE

Kispus

Deltagerne stiller sig i en kreds med hinanden i hænderne og en fanger placeres i midten. Deltagerne i kredsen skal nu forsøge at bytte plads med hinanden uden at blive fanget; det gøres ved at..

LÆS MERE

Røve det gyldne skind

To hold stiller op på række bag hver sin baglinje. Midt mellem holdene på en skammel (eller lignende) ligger et tørklæde: ”det gyldne skind”. På et givet tegn starter den første i rækken på hvert hold.

LÆS MERE

LEVENDE LEGEKULTUR


Gerlev Idrætshøjskole
Projektleder
Rasmus E. Casper
(+45) 5857 0931
info@levendelegekultur.dk

LAURITZEN FONDEN


Tranegårdsvej 20
2900 Hellerup
(+45) 3396 8425
kontakt@lauritzenfonden.com

GERLEV IDRÆTSHØJSKOLE


Center for leg & bevægelse
Skælskør Landevej 28
4200 Slagelse
(+45) 5858 4065
gerlev@gerlev.dk

TILMELD NYHEDSBREV


LEVENDE LEGEKULTUR


Gerlev Idrætshøjskole
Projektleder
Rasmus E. Casper
(+45) 5857 0931
info@legeskibet.dk

LAURITZEN FONDEN


Tranegårdsvej 20
2900 Hellerup
(+45) 3396 8425
lf@lauritzenfonden.com

GERLEV IDRÆTSHØJSKOLE


Center for leg & bevægelse
Skælskør Landevej 28
4200 Slagelse
(+45) 5858 4065
gerlev@gerlev.dk

TILMELD NYHEDSBREV


Scroll til toppen